Δεσμευόμαστε για πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον.

Υποστηρίζουμε τους πελάτες μας που προσπαθούν να είναι φιλικοί προς το περιβάλλον ή επιδιώκουν τη μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση κόστους που σχετίζεται με ενεργειακά αποδοτικές λύσεις. Μπορείτε να βασιστείτε στην εταιρεία Anaktas για να καθοδηγήσει έργα που έχουν σχεδιαστεί για την επίτευξη πιστοποίησης πράσινων κτιρίων και τη δημιουργία ενός βιώσιμου μεταλλικού κτιρίου.

 

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ

Όσον αφορά τη βιωσιμότητα και την ενεργειακή απόδοση, δεν υπάρχει γκρίζα ζώνη. Οι κωδικοί είναι σταθεροί και τα πρότυπα είναι απλά. Αυτό ισχύει επίσης συχνά για τον προϋπολογισμό. Καθώς αρχίζετε να ψάχνετε για δομικό υλικό, θα διαπιστώσετε ότι ο χάλυβας είναι το καλύτερο προϊόν για ένα πράσινο έργο. Τα μεταλλικά κτίρια απαιτούν επίσης λιγότερο υλικό από τα παραδοσιακά κτίρια, όπως συμβαίνει συχνά με την πιο οικονομική λύση. Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη βιωσιμότητας των χαλύβδινων κτιρίων παρακάτω.

  • Ο χάλυβας είναι βιώσιμος 

Ο χάλυβας είναι μια βιώσιμη λύση από την εξόρυξη πρώτων υλών μέσω της κατασκευής και της ναυτιλίας. Αποτελείται από μεγάλο ποσοστό ανακυκλωμένων υλικών και είναι πλήρως ανακυκλώσιμο στο τέλος της ζωής του, μειώνοντας την ποσότητα των απορριμμάτων που εισέρχονται στους χώρους υγειονομικής ταφής. Διαθέτει υψηλή αναλογία αντοχής / βάρους, μειώνοντας την ποσότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή.

Ο χάλυβας προσφέρει μεγάλη διάρκεια ζωής, πράγμα που σημαίνει ότι λιγότερα υλικά θα πρέπει να αντικατασταθούν κατά τη διάρκεια ζωής του μεταλλικού σας κτιρίου. Ο προκατασκευασμένος σχεδιασμός μεταλλικών κτιρίων βοηθά στη μείωση των απορριμμάτων υλικών και συντομεύει τον χρόνο κατασκευής, ελαχιστοποιώντας τις αρνητικές επιπτώσεις στο εργοτάξιο.

 

  • Βιώσιμες επιλογές σχεδίασης 

Υπάρχουν αρκετές επιλογές σχεδιασμού για το βιώσιμο χαλύβδινο κτίριό σας που μπορούν να βελτιώσουν τη συνολική ενεργειακή του απόδοση.

– Cool Metal Roofing:Επιλέξτε από μια επιλογή από δροσερά μεταλλικά χρώματα οροφής που έχουν σχεδιαστεί για να αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία αντί να απορροφούν θερμότητα στο κτίριο, μειώνοντας έτσι το κόστος θέρμανσης και ψύξης. Μπορεί επίσης να συμβάλει στη μείωση του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας, δροσίζοντας τις γύρω περιοχές.

– Ηλιακοί συλλέκτες:Τοποθετήστε εύκολα ηλιακούς συλλέκτες στη μεταλλική σας στέγη για να μειώσετε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

– Μόνωση υψηλής απόδοσης:Τα προκατασκευασμένα χαλύβδινα κτίρια μπορούν να φιλοξενήσουν μόνωση υψηλής απόδοσης σχεδιασμένη να βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου σας. Επιλέξτε από διάφορους τύπους μόνωσης που ταιριάζουν στην εφαρμογή σας, από μονωμένα μεταλλικά πάνελ έως αφρό ψεκασμού.

– Φωτισμός ημέρας: Τα μεταλλικά κτίρια προσφέρουν ευελιξία στο σχεδιασμό που επιτρέπει την εύκολη τοποθέτηση παραθύρων και LTP πάνελ, μεγιστοποιώντας τον φυσικό φωτισμό και μειώνοντας την ανάγκη για ηλεκτρικό φωτισμό όλη την ημέρα.

 

  • Πιστώσεις LEED 

Το σύστημα αξιολόγησης LEED αναπτύχθηκε από το Συμβούλιο των Πρασίνων Κτιρίων των ΗΠΑ για την πιστοποίηση βιώσιμων κτιρίων. Τα κατασκευασμένα από χάλυβα κτίρια μπορούν να συμβάλουν στην απόκτηση των ακόλουθων πιστώσεων:

– Sustainable Sites (SS)-Ο προκατασκευασμένος σχεδιασμός χαλύβδινων κτιρίων επιτρέπει ελάχιστες διαταραχές στον χώρο εργασίας. Δεδομένου ότι τα εξαρτήματα κατασκευάζονται κατά παραγγελία στις εγκαταστάσεις παραγωγής και φτάνουν στο χώρο έτοιμα για εγκατάσταση, υπάρχει λιγότερη δουλειά που πρέπει να γίνει στο εργοτάξιο. Αυτό επιτρέπει μικρότερο και ασφαλέστερο χώρο εργασίας και συντομευμένο χρόνο κατασκευής. Η εγκατάσταση δροσερών μεταλλικών σκεπών μπορεί επίσης να επηρεάσει θετικά τον χώρο κατασκευής σας, μειώνοντας το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας.

– Energy & Atmosphere (EA) – Τα μεταλλικά κτίρια μπορούν να σχεδιαστούν με ενεργειακά αποδοτικό κέλυφος κτιρίου. Ορισμένοι παράγοντες που συμβάλλουν στην ενεργειακά αποδοτική απόδοση του περιβλήματος του κτιρίου περιλαμβάνουν αποτελεσματική μόνωση, μειωμένη διαρροή αέρα και αξεσουάρ υψηλής απόδοσης. Συμβουλευτείτε τους σχεδιαστές και τους εγκαταστάτες για να δημιουργήσετε τον πιο αποτελεσματικό φάκελο κτιρίου.

– Υλικά & Πόροι (MR) – Τα κτίρια LEED απαιτούν τη μείωση των αποβλήτων με ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση ή ανάκτηση δομικών υλικών. Ο προκατασκευασμένος σχεδιασμός χαλύβδινων κτιρίων βοηθά στη μείωση των αποβλήτων και τυχόν απορριμμάτων