Διώροφη Μονοκατοικία – Περιστέρι

  • Τοποθεσία: Περιστέρι Αττικής
  • Επιφάνεια: 120,00 τ.μ
  • Χρόνος Μελέτης: 2020
  • Χρόνος Κατασκευής: 2021
  • Αρχιτεκτονική Μελέτη – Επίβλεψη : Anaktas
  • Στατική Μελέτη – Επίβλεψη : Anaktas
  • Kατασκευή – Διαχείριση Έργου : Anaktas

Στο συγκεκριμένο project, ζητήθηκε από την εταιρεία ANAKTAS, στον πυκνοδομημένο αστικό ιστό ,σε μια περιοχή με κτίρια κυρίως πολυκατοικιών, να επιμεληθεί την αρχιτεκτονική & στατική  μελέτη διώροφης μονοκατοικίας με κήπο

Κεντρική ιδέα της αρχιτεκτονικής μελέτης, αποτέλεσε οριοθέτηση δύο ζωνών στο σχεδόν τετράγωνης γεωμετρίας οικόπεδο. Με κριτήρια τον προσανατολισμό ,στο ένα τμήμα του οικοπέδου αναπτύχθηκε σε δύο επίπεδα η μονοκατοικία ,σε επαφή με το όριο του οικοπέδου, ενώ το δεύτερο τμήμα λειτουργεί ως υπαίθριος χώρος (αυλή) και χώρος στάθμευσης. Λόγω περιορισμένης έκτασης του οικοπέδου, αξιοποιήθηκε η πολεοδομική διάταξη περί χαμηλών κτιρίων, προκειμένου να περιοριστεί η απαίτηση πλαγίων αποστάσεων του κτιρίου από τα όρια του οικοπέδου στα 2,50μ και να προκύψει ένα εύχρηστο περίγραμμα κάτοψης και στα δύο επίπεδα.

Στο επίπεδο του ισογείου , χωροθετούνται οι χώροι διημέρευσης, ενιαίο καθιστικό-τραπεζαρία, σε άμεση επαφή με την κύρια αυλή, ενώ μικρότερος βοηθητικός ακάλυπτος  χώρος εξυπηρετεί την κουζίνα. Επιπλέον, στο ισόγειο υφίσταται αποθηκευτικός χώρος & wc. Με εσωτερικό κλιμακοστάσιο επιτυγχάνεται η πρόσβαση στον όροφο, όπου χωροθετούνται οι κοιτώνες και το κυρίως λουτρό. Με εξωτερική μεταλλική σκάλα υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στο δώμα του κτιρίου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στον σχεδιασμό των ανοιγμάτων, προκειμένου να υπάρχει επαρκής φυσικός φωτισμός και διαμπερότητα σε όλους τους χώρους, λαμβάνοντας όμως  παράλληλα υπόψιν την ιδιωτικότητα των χρηστών.

Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία Anaktas για την συνεργασία, ήταν ένα όμορφο ταξίδι με ακόμα ποιο όμορφο αποτέλεσμα! Υπέροχη δουλειά με το αποτέλεσμα να δικαιώνει απόλυτα την εμπιστοσύνη μας!!!! Οικογένεια Γεώργιου Στασινού