Διώροφη Μονοκατοικία – Παπάγου

  • Τοποθεσία: Παπάγος Αττικής
  • Επιφάνεια: 120,00τ.μ
  • Χρόνος Μελέτης: 2016
  • Χρόνος Κατασκευής: 2018
  • Αρχιτεκτονική – Στατική Μελέτη : Anaktas

Στο συγκεκριμένο project, ζητήθηκε από την εταιρεία Anaktas να επιμεληθεί την αρχιτεκτονική & στατική  μελέτη διώροφης προσθήκης καθ’ ύψος (Β & Γ Όροφος) , προκειμένου να κατασκευαστεί διώροφη μονοκατοικία με χρήση μεταλλικού εξωσκελετού. Το υφιστάμενο διώροφο κτίσμα, αποτελούσε κατασκευή της δεκαετίας του ’60, με δύο ανεξάρτητα οροφοδιαμερίσματα, σε Ισόγειο και Ά όροφο.

Κεντρική ιδέα της αρχιτεκτονικής μελέτης, αποτέλεσε η  απομείωση του κτιριακού όγκου καθ’ ύψος , προκειμένου να προκύψει μια όσο το δυνατόν οπτικά ανάλαφρη κατασκευή, να αξιοποιηθεί ο νοτιοανατολικός προσανατολισμός και η προκύπτουσα επιφάνεια δώματος, η οποία αποτελεί πλέον την ‘’πάνω’’ αυλή.

Στο επίπεδο του Β’  ορόφου, χωροθετούνται οι χώροι διημέρευσης (καθιστικό – κουζίνα-τραπεζαρία), ενώ στον Γ Όροφο, οι ιδιωτικοί χώροι, και πιο συγκεκριμένα δύο κοιτώνες και το κυρίως λουτρό. Η προσθήκη στηρίζεται στατικά εξολοκλήρου σε μεταλλικό εξωσκελετό, ο οποίος λειτουργεί συγχρόνως και σαν φορέας ενίσχυσης του υφιστάμενου υποκείμενου κτίσματος.

Η συνεργασία μας με την ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΑΝΔΡΙΕΛΟΥ ( Αρχιτέκτονα Μηχανικό ) και τον ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΙΕΛΟ ( Πολιτικό Μηχανικό ) ξεκίνησε το 2015 οταν τους ζητήσαμε τον σχεδιασμό και την έκδοση άδειας για την κατασκευή μεζονέτας 120 τμ , σύμμικτης κατασκευής ως επέκταση (2&3 όροφος ) σε διόροφη κατοικία στον Παπάγο . Αυτο που κυρίως ζητήσαμε κυρίως ήταν ως προς την εξωτερική διαμόρφωση μεγάλες βεράντες και στους δυο ορόφους και ως προς τον εσωτερικό χώρο Μεγάλο Master Room με αποθηκευτικούς χώρους ( ντουλάπες ) . Μας παρουσίασαν τρία τρισδιάστατα σχεδια ώστε είχαμε μια πλήρη εικόνα σε πραγματικό χώρο και μετα απο σχετικές συζητήσεις ( παρατηρήσεις δικές μας , σχετικές υποδείξεις δικές τους ) καταλήξαμε στον τελικό σχεδιασμό ενός μοντέρνου και σύγχρονου πλην πολύ λειτουργικού σπιτιού που σήμερα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες μας. Τόσο η μεταξύ μας συνεργασία όσο και η δουλειά καθενός στον τομέα του ήταν άψογη ‘ Ηλιας ΜΑντακας και Μαιρη ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ