Διώροφη Μονοκατοικία με Υπόγειο – Καματερό

  • Τοποθεσία: Καματερό Αττικής
  • Επιφάνεια: 240,00 τ.μ
  • Χρόνος Κατασκευής: 2018-2019
  • Αρχιτεκτονική Μελέτη – Επίβλεψη: Anaktas
  • Στατική Μελέτη – Επίβλεψη: Anaktas

Στο συγκεκριμένο project, ζητήθηκε από την εταιρεία ANAKTAS   να μελετήσει & να επιβλέψει την υλοποίηση μονοκατοικίας επι Pillotis,  σε ένα εξαιρετικά δύσκολο οικόπεδο, λόγω του μικρού του μεγέθους αλλά και της παράγωνης γεωμετρικής μορφής του. Το οικόπεδο είχε επιφάνεια μόλις 120,00τ.μ, με μακρόστενο πολυγωνικό σχήμα. Το διακύβευμα στην συγκεκριμένη περίπτωση,  αφορούσε το γεγονός ότι σε ένα μικρού μεγέθους οικόπεδο, με περιορισμένη κάλυψη και δόμηση, θα έπρεπε να κατασκευστεί κατοικία ,η οποία να καλύψει τις ανάγκες εξαμελούς οικογένειας, τόσο σε χώρους κύριας χρήσης, όσο  σε βοηθητικούς και υπαίθριους χώρους.

Κεντρική ιδέα της αρχιτεκτονικής μελέτης, αποτέλεσε η καθ’ ύψος ανάπτυξη της μονοκατοικίας σε πέντε επίπεδα, με εσωτερικό κλιμακοστάσιο: υπόγειο,Pillotis, Α’ όροφος, Β’ όροφος & σοφίτα. Στο επίπεδο του υπογείου , τοποθετήθηκε η θέση στάθμευσης και οι αποθηκευτικοί χώροι, ενώ στον ά όροφο & στον β’ όροφο χωροθετήθηκαν οι κύριοι χώροι του σπιτιού. Επιφάνεια 60,00τ.μ του οικοπέδου παρέμεινε  ακάλυπτη, και αξιοποιήθηκε σαν χώρος πρασίνου και παιχνιδιού .

Προκειμένου να αξιοποιηθεί στο μέγιστο  κάθε τετραγωνικό της περιορισμένης δόμησης, καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια, τόσο στην συμπυκνωμένη αλλά και λειτουργική χωροθέτηση των χρήσεων εντός της κάτοψης, όσο και στην αξιοποίηση πολεοδομικών μεγεθών όπως τα ερκερ και η σοφίτα, τα οποία δεν προσμετρώνται στον συντελεστή δόμησης. Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον σχεδιασμό των ανοιγμάτων, καθώς το κτίριο έχει δύο βασικές όψεις, προκειμένου να προκύψουν διαμπερείς, ευάεροι και ευήλιοι χώροι.

Είχαμε μια άψογη συνεργασία από την αρχή του έργου μέχρι και το τέλος! Σχεδιάστηκε ένα πλήρως λειτουργικό σπίτι ,παρόλη την ιδιαιτερότητα του οικοπέδου…ευχαριστούμε πολύ για το σύγχρονο, φωτεινό και μοντέρνο σπίτι!